De Qi-klinken © 2014

 

Kontakt

 

För ytterligare information eller tidsbokning, varmt välkommen att ringa 0733-963408.

 

De Qi-kliniken

 

Viktoriagatan 24
411 25 Göteborg

 

chris.de-qi@comhem.se

(ej för tidsbokning, ring i stället 0733-963408)

 

 

 

Gilla De Qi-kliniken och dela med dina vänner på facebook

 

 

 

 

 

Kvinnliga besvär - PMS, graviditet, infertilitet, klimakteriet

 

För att en kvinnas menstruation, graviditet samt menopaus ska fungera så bra som möjligt krävs att hon är i balans. En inre balans, d v s att man själsligen/psykiskt mår bra, påverkar kroppens funktioner. Detta avspeglar sig i hur menstruationscykeln beter sig, liksom i besvär i samband med menstruationen, som PMS. När kvinnan sedan blir gravid kan obalanser yttra sig i form av graviditetsillamående, sömnsvårigheter, oro samt stressreaktioner. I vissa fall även foglossning. I klimakteriet, vid menopausens inträdande, kan obalanserna uppstå som värmesvallningar, oro, ångest, depressioner, sömnsvårigheter samt underlivsbesvär. Infertilitet är också något som beror på en obalans.

 

Allt detta kan med framgång behandlas med akupunktur genom att man återställer balansen.

 

 

  • Vi infertilitet kan det rekommenderas att både mannen och kvinnan får akupunktur, då de påverkar varandra. M a o får man maximal effekt om båda kommer i balans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traditionell Kinesisk Medicin (TCM)

 

lär ut att vi har meridianer/ energibanor längs vilka vår livsenergi strömmar. Liv är rörelse och qi (livsenergi) ska ständigt flöda.

 

Blockeras energin av någon orsak uppstår värk/smärta.

 

TCM har också en helhetssyn mellan kropp & själ. Strävan är att det ska råda en inre såväl som en yttre balans. En optimal sådan är då vi är fullkomligt friska och mår bra.

 

 

 

Mer om övriga behandlingar - akupunktur, koppning, medicinsk laser, idrottsmedicinsk akupunktur, ansiktsakupunktur, medicinsk qigong, massage och örtmedicin.

 

 

Klicka här för att läsa rekommendationer från nöjda patienter.