De Qi-klinken © 2014

 

Kontakt

 

För ytterligare information eller tidsbokning, varmt välkommen att ringa 0733-963408.

 

De Qi-kliniken

 

Viktoriagatan 24
411 25 Göteborg

 

chris.de-qi@comhem.se

(ej för tidsbokning, ring i stället 0733-963408)

 

 

 

Gilla De Qi-kliniken och dela med dina vänner på facebook

 

 

 

Medicinsk Qigong

 

Medicinsk qigong har officiellt varit ansedd som standardmedicinsk teknik i kinesiska sjukhus sedan 1989. Qigong har även varit inkluderad i universitetens läroplaner. Efter år av debatt så har den kinesiska regeringen bestämt att oficiellt utöva qigong, genom regeringens regleringar 1986 och de har även listat qigong som en del av deras nationella hälsoplan.

 

Medicinsk qigong är en uråldrig kinesisk gymnastikform, där man genom andningsövningar och harmoniska rörelser aktiverar qi, livsenergin. Genom lugna harmoniska rörelser får man upp smidighet och inre ro, och balans infinner sig.

 

Medicinsk qigong har på ett enastående vis hjälpt många med problem som huvudvärk, yrsel, fibromyalgi, smärta, sömnsvårigheter samt även panikångest, social fobi m.m. Det är även utmärkt för att komma till rätta med stressproblem. (SOM NÅGRA AV OVAN ÄR)

 

Vid ett qigong-pass fokuseras tankarna bort från din stress och i stället på dina rörelser och andningen, samtidigt som detta får igång cirkulationen och ger smidighet i hela din kropp.

 

Fler och fler inom både västerländsk medicin, kinesisk medicin, såväl som den kinesiska regeringen, ser qigong som andnings- och rörelseövningar med stora möjligheter till bättre hälsa, genom att man eliminerar sin stress och samtidigt får träning.

 

 

Hör av dig för mer information: 0733-963408.

 

 

 

 

 

 

 

 

Traditionell Kinesisk Medicin (TCM)

 

lär ut att vi har meridianer/ energibanor längs vilka vår livsenergi strömmar. Liv är rörelse och qi (livsenergi) ska ständigt flöda.

 

Blockeras energin av någon orsak uppstår värk/smärta.

 

TCM har också en helhetssyn mellan kropp & själ. Strävan är att det ska råda en inre såväl som en yttre balans. En optimal sådan är då vi är fullkomligt friska och mår bra.

 

 

 

Mer om övriga behandlingar - akupunktur, koppning, medicinsk laser, idrottsmedicinsk akupunktur, ansiktsakupunktur, massage, kvinnoåkommor och örtmedicin.

 

 

Klicka här för att läsa rekommendationer från nöjda patienter.